Egentid

I den värld vi idag lever i, där vi ständigt är uppkopplade mot resten av världen via internet, har kvalitetstid på egen hand blivit något av en bristvara. Faktum är att vi i västvärlden tenderar att associera ensamhet med personer som är ensamma, ledsna och osociala. I själva verket kan det vara hälsosamt med egentid. Att vara ensam ett tag har visat sig kunna gynna dig såväl psykiskt som fysiskt. Här listar vi några fördelar med att spendera mer tid ensam.

Egentid låter dig koppla av och starta om hjärnan

När hjärnan konstan är “påslagen” får den inte en möjlighet att varva ner. När du är ensam och inte omgiven med störningar av olika slag, får du en möjlighet att rensa dina tankar, fokusera och reflektera.

Den förbättrar din koncentration och ökar din produktivitet

När du tar bort så många störningsmoment du kan från din vardag, kommer du att kunna fokusera mer vilket hjälper dig att få mer gjort på kortare tid.

Den ger dig en möjlighet att lära känna dig själv och finna din inre röst

När du är en del av en grupp, kommer du troligtvis att komma in i gruppens sätt att tänka och agera, vilket inte alltid är det sätt som du skulle agera eller tänka om du skulle fatta beslut på egen hand.

Den ger dig tid att tänka igenom saker

De uppgifter som du ansvarar för på daglig basis kan göra att din att göra-lista känns oändlig. Denna konstanta rörelse förhindrar dig från att ägna dig åt djupa tankar som gör dig mer kreativ och mindre produktiv.

Den hjälper dig att lösa problem på ett mer effektivt sätt

Det är svårt att hitta effektiva lösningar på problem när du distraheras av en strid ström med inkommande information, oavsett om informationen är elektronisk eller mänsklig, muntlig eller skriftlig.