Så ordnar du ditt hemmaspa

Har du länge drömt om att ha ditt alldeles egna spa där hemma? Du behöver inte ha ett särskilt rum för din relaxavdelning, utan kan använda ditt helt vanliga badrum. Varför göra det svårare än det behöver vara? Här ger vi dig några tips på hur du kan skapa en spaupplevelse i ditt eget hem.

Ta ett varmt bad

Ett varmt bad kan vara avslappnande, oavsett om du föredrar att det är riktigt varmt eller bara lite grann. Medan badkaret fylls med vatten kan du tona ner belysningen och tända några ljus. För en ännu lyxigare känsla kan du hälla upp en kopp te eller ett glas vin att avnjuta medan du ligger i badet. Tänd lite rökelse, sätt på din favoritmusik och koppla av. Glöm inte att ta fram en extra skön handduk eller morgonrock att bära efteråt. Genom att lyxa till det med badsalt eller essentiella oljor kan du ta badet till en helt ny nivå.

Använd en ansiktsmask

När du besöker ett spa får du ofta välja mellan olika ansiktsmasker av till exempel lera eller sjögräs. Det senare är inte särskilt enkelt att återskapa där hemma, men du kan utan större ansträngning ge dig själv en lermask med hjälp av kosmetisk lera. Låt den verka i några minuter innan du tvättar bort den och du kommer känna att din hud känns len och fräsch.

Massera dig själv i duschen

Att ge sig själv massage hör kanske inte till det vanliga, men faktum är att du kan göra ett ganska bra jobb på egen hand. Om du känner dig stel i ryggen, ben, armar eller nacke, kan du med fördel knåda lite under varmt vatten medan du står i duschen. Det finns också olika massageredskap att köpa som kan hjälpa dig lite på traven.